Dr. Dobozy Lilla díjazás

LÉPJEN VELEM KAPCSOLATBA MOST

Dr. Dobozy Lilla ügyvéd Tel: +36 20 501 3414 Email: [email protected]

Díjazás

Az ügyvédi munkadíj, ügyvédi díj megállapítása

Az Ügyvédi Etikai szabályzat alapján, az ügyvédi megbízási díj (ügyvédi munkadíj, ügyvédi díjszabás) szabad megállapodás tárgya, annak összegszerűségét a felek minden esetben előre, egyedileg és együttesen határozzák meg. Konkrét árajánlat az adott ügy megismerését követően, a konkrét ügy ismeretében adhatók. A munkadíj pontos összege, minden esetben egyedi és a konzultáción kerül megtárgyalásra. Miután a felek megegyeztek a konkrét összegben, figyelembe véve azt, hogy méltányos, tisztességes és az ügyvédi felelősséggel arányosan legyen megállapítva, annak rögzítése a megbízási szerződésben történik.

Az ügyvédi munkadíj előre fizetendő, azonban az ügyfél és az ügy egyedi körülményeire tekintettel, különös esetben, részletfizetés is kiköthető. Azt gondolom, hogy az ügyfél és ügyvéd közötti bizalom alapja, hogy előre megállapodjunk az alkalmazandó ügyvédi munkadíjakban, amely az egész eljárás során irányadóak, így nincs bizonytalan helyzet és előre tudja kalkulálni a költségeket.

A munkadíjak nem tartalmazzák a költségeket, díjakat (pl. tulajdoni lapok, cégkivonatok, anyakönyvi kivonatok, és más okiratok beszerzésének átalánydíjai), illetékeket, a jelentősebb összegű utazási költséget.

Milyen típusú díjazási rendszerrel dolgozom?

Fix díjas

Ezek jellemzően az olyan típusú ügyeket jelentik, ahol az ügyvéd munkaideje az ügy kevésbé összetett jellegéből adódóan, előre kalkulálható. Ezek az ügyek elsősorban cégeljárással összefüggésben (cégalapítás, cégmódosítás), fizetési felszólításnál, fizetési meghagyásnál merülnek fel. Emellett a tárgyalásonkénti képviselet, beadványok írása is az ügy bonyolultsága függvényében, fix díjban kerül megállapításra.

Átalánydíjas

Állandó havidíjas megbízók esetén havi átalánydíj kerül meghatározásra, ami a cég részére végzett átlagos havi munkaóráktól, illetve a munka és a feladat összetettségétől függ. Jogi személyek esetén ez az eseti megbízási díjaknál jóval kedvezőbb díjazásra ad lehetőséget.

Százalékban meghatározott

Elsősorban ingatlan adásvételi szerződések esetén kerül alkalmazásra, amely díj már tartalmazza a szerződés elkészítését, ügyvédi ellenjegyzését és a földhivatali ügyintézést. Ingatlanirodák és ingatlan-közvetítők figyelmébe ajánlom, hogy állandó megbízás vagy tartós együttműködés esetén az általánosan alkalmazottól megbízási díjaknál lényegesen kedvezőbb díjszabás elérhető.

Óradíjas

Az első konzultáció díja 40.000 Ft/óra összegtől. Lehetőség van online, személyes vagy telefonos konzultációra is. Konzultációk és telefonos konzultációk esetén is óradíjat számítok fel. Telefonon történő részletesebb egyeztetésre már kizárólag időpont foglalás után, illetve megbízási szerződés megkötését követően van lehetőség. Időpontért hívjon!

Tájékoztatom kedves leendő ügyfeleimet, hogy nem áll módomban jogi tanácsot adni sem telefonban, sem e-mailben, kérem hogy jogi tanácsadásért szíveskedjenek konzultációs időpontot egyeztetni. Az elérhetőségeimet megtalálja a „Kapcsolat” menüpont alatt.

JOGI TANÁCSADÁSRA VAN SZÜKSÉGE?